21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMedlife a cumpărat 80% din acţiunile reţelei de clinici Medici’s din Timişoara

Medlife a cumpărat 80% din acţiunile reţelei de clinici Medici’s din Timişoara

Grupul medical MedLife a semnat un contract pentru achiziţia a 80% din acţiunile clinicilor Medici’s, operator medical local din Timişoara, care construieşte în prezent un spital multidisciplinar în oraş. Clinicile Medici’s, brand fondat de dr. Adrian Bădescu, au o istorie de 25 de ani, iar noul spital va avea o suprafaţă totală de 5.500mp, fiind compus din două clădiri gemene.

Constructia primei cladiri este finalizată, iar în acest moment sunt în desfaşurare lucrările de amenajări interioare. Primul turn va avea în structură – farmacie, imagistică mare (CT şi RMN), săli de operatie, ATI, saloane pre şi post operator şi va fi funcţional din decembrie 2022. Cea de-a doua clădire are ca termen de finalizare anul 2024. În momentul finalizării, ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timişoara.

Reţeaua Medici’s are 4 clinici si 40 de cabinete proprii de consultaţii, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator şi peste 200 de medici proprii si colaboratori, plus peste 40.000 de abonati permanenţi.

Compania a derulat investiţii de peste 15 milioane euro în cei 25 de ani, iar cifra de afaceri înregistrată anul trecut este de 20.3 milioane lei, în creştere cu 40% faţă de 2020. Potrivit reprezentanţilor MedLife, odată cu finalizarea achiziţiei, echipa actuală de management îşi va păstra integral atribuţiile.

”În materie de expansiune şi de furnizarea serviciilor medicale de top, planurile Medici’s au ajuns pe acelaşi teren fertil cu cele ale MedLife. A existat de la început o congruenţă a liniilor noastre de business, a viziunii de extindere şi transformare a zonei de vest. Există un potenţial semnificativ în zonă si prin parteneriatul cu MedLife vom deveni o poartă de acces pentru milioane de oameni care îşi doresc servicii medicale complexe şi calitative”, a mentionat dr. Adrian Badescu, fondatorul si CEO-ul Medici’s.

Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei. Achizitia derulată de MedLife presupune preluarea celor 4 clinici Medici’s, a laboratorului Laborix si a Medici’s Hospital. După finalizare, MedLife va deţine în Timişoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 spital multidisciplinar de mari dimensiuni şi 1 laborator de celule stem.

​Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments