web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul de combustibil Smart Diesel Arad, afaceri de peste 1,5 mld. lei în 2021, plus 6%

Furnizorul de combustibil Smart Diesel Arad, afaceri de peste 1,5 mld. lei în 2021, plus 6%

Compania Smart Diesel din Arad, preluată la finalul anului 2020 de către grupul german DKV, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 1,571 mld. lei (319,3 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Smart Diesel a realizat anul trecut un profit net de 43,4 mil. lei (8,8 mil. euro), în scădere cu 7% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice. Smart Diesel a ajuns în 2021 la un număr mediu de 135 de angajaţi. Smart Diesel oferă clienţilor carduri de combustibil, combustibil vrac, soluţii pentru plata taxelor rutiere şi servicii de recuperare a TVA.

Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii comerciali, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări. Alimentarea se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în Austria, Slovenia, Belgia, Spania, Franţa, Germania, Cehia, Ungaria sau Luxemburg, potrivit site-ului companiei.

Compania livrează motorină şi în sistem vrac pentru companiile care folosesc în activitatea lor curentă carburanţi. Livrarea se face la locul consumului, utilizând flota proprie de cisterne. Domeniile pentru care Smart Diesel livrează vrac sunt agricultură, construcţii, transporturi şi logistică şi sectorul forestier. În 2020, Smart Diesel din Arad a făcut obiectul uneia dintre cele mai mari tranzacţii semnate într-un an marcat de pandemia de Covid-19. Compania, fondată de antreprenorii români Ovidiu Andrieş şi Daniel Imbre, a fost cumpărată de grupul german DKV.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW