web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Distribuitorul de medicamente şi suplimente veterinare Maravet Baia Mare, afaceri de peste 220 mil. lei în 2021, plus 9%

Distribuitorul de medicamente şi suplimente veterinare Maravet Baia Mare, afaceri de peste 220 mil. lei în 2021, plus 9%

Compania Maravet din Baia Mare, controlată de gi­gantul american Covetrus, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 220,6 mil. lei (44,8 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 20,4 mil. lei (4,1 mil. euro) şi un nu­măr mediu de 138 de an­ga­jaţi, conform datelor publice.

Maravet, cu sediul şi depozite în Baia Mare, se ocupă cu importul şi distri­buţia medica­men­telor de uz veterinar, a hranei şi a altor articole pentru animalele de companie, a furajelor şi a aditivilor furajeri pentru fer­mele de creştere a ani­malelor, a produselor ne­cesare asigurării igie­nei şi biosecurităţii in unităţile pentru creşterea ani­ma­lelor şi în industria ali­men­tară. Maravet distri­buie pe piaţa locală peste 16.700 de produse pentru uz veterinar, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Compania a fost fondată în anul 1998 la Baia Mare, de fa­milia Korponay. În luna iulie 2015 grupul american Henry Schein a intrat pe piaţa locală în urma achiziţiei unei participaţii de 50% din Maravet Baia Mare. În 2018, Henry Schein a decis ca holdingul care-i poartă numele să fu­zio­neze cu Vets First Choice, o firmă în plină ascensiune, con­trolată de David Shaw, un om de afaceri de succes în SUA.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW