web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de băuturi spirtoase Prodvinalco Cluj estimează afaceri de 57 mil. lei pentru 2022

Producătorul de băuturi spirtoase Prodvinalco Cluj estimează afaceri de 57 mil. lei pentru 2022

Prodvinalco Cluj, companie deţi­nută majoritar de Mircea Todea, Vasile Albon şi Marcel Hosu, estimează o cifră de afaceri de 57 milioane de lei pentru anul 2022, în creştere cu 5% faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte profitul, repre­zentanţii producătorului de băuturi spirtoase estimează o scădere, ca urmare a impactului inflaţiei, potrivit Ziarului Financiar.

”Pentru anul 2022 societatea estimează un profit net de 13 mil. lei, bugetul aprobat fiind construit ţinând cont de impactul inflaţiei, respectiv influenţa acesteia asupra preţurilor pentru bunurile şi serviciile comercia­lizate“, au spus reprezentanţii Prodvinalco, citaţi de ZF.

Prodvinalco din judeţul Cluj deţine una dintre cele mai vechi fabrici din România, care datează din 1932, moment în care a intrat în vigoare Legea Monopolului Alcoolului şi Taxelor de Consumaţie prin care se monopoliza de către stat desfacerea spirtului şi a derivatelor de spirt. Iniţial, fabrica funcţiona sub numele Fabrica de spirt Max Werlheimer, iar mai apoi, în 1948 şi-a schimbat numele în Fabrica de Spirt Clujeanul, conform datelor de pe site-ul companiei.

Ea a fost privatizată în 1991 şi statul român a dat 30% din capitalul social al Prodvinalco către Banat Crişana, care la rândul său a efectuat transferul, cu titlu gratuit, către cetăţenii români, prin emiterea de cupoane, titluri de valoare la purtator. Restul deţinerilor de 70% au intrat în proprietatea Fondului Proprietăţii de Stat Banat Crişana şi ulterior o parte s-a transmis către asociatia P.A.S a salariaţiilor companiei şi în 1997 a fost listată la Bursa de Valori de la Bucureşti. Din 2014, Prodvinalco a intrat şi pe piaţa imobiliară din Cluj cu două proiecte. În fabrica Prodvinalco lucrează circa 100 de oameni şi realizează branduri de băuturi precum V33, R26, 2 Cai Frumoşi, Senator, Vlad Ţepes, Hermannstadt, Iancu, Napoca, Someşana, Clujul Dulce sau Carpathia.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW