29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de pavele Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa din Alba, a...

Producătorul de pavele Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa din Alba, a finalizat anul 2021 cu afaceri de 313 mil. lei, plus 9%

Producătorul de pavele Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa din Alba, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 313 milioane de lei, în creştere cu 9% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei a fost mai mult decât dublu anul trecut faţă de 2020, ajungând la aproape 55 de milioane de lei, iar numărul mediu de angajaţi a crescut de la 594 la 628, aşadar compania avea cu circa 30 de oameni mai mult la finalul lui 2021.

Cel mai important proiect al companiei este fabrica (de prefabricate din beton – n. red.) de la Arad, care a presupus o investiţie de circa 20 de milioane de euro, urmând a se da drumul producţiei în a doua jumătate a anului. Platformele noii fabrici se vor întinde pe o suprafaţă de teren de 110.000 de metri pătraţi, iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie va fi de 7.000 de metri pătraţi de pavele pe zi.

Elis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, deţinute de familia Goţa în localitatea Petreşti, judeţul Alba. Pe lângă cele patru fabrici de pavele şi produse prefabricate din beton vibropresat, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup fac parte şi alte companii care furnizează agregate de carieră sau balastieră, beton asfaltic, pentru producţia prefabricatelor din beton, în lucrările realizate de către Elis Pavaje şi pentru vânzare. Produsele Elis se vând în reţelele de bricolaj, în reţeaua de distribuitori, precum şi în showroomurile proprii din Petreşti (Alba), Stoeneşti (Prahova), Secuienii Noi (Neamţ), Vinţu de Jos (Alba).

Povestea Elis Pavaje a început în urmă cu peste 30 de ani. În anul 1991, când pavelele din beton nu erau foarte populare pe piaţa locală, Elisiu Goţa a pornit o mică afacere de familie cu un utilaj artizanal care producea 6 metri pătraţi de pavele pe zi. De la înfiinţare şi până la finalul lui 2021, calculele companiei arată că s-au pavat peste 20 de milioane de metri pătraţi cu pavele Elis Pavaje şi s-au montat peste 18 milioane de metri liniari de borduri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments