web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bistriţenii de la Carmo Lact au trecut pragul de 150 mil. lei cifră de afaceri în 2021

Bistriţenii de la Carmo Lact au trecut pragul de 150 mil. lei cifră de afaceri în 2021

Carmo Lact Prod, producător de lactate şi brânzeturi din localitatea Monor, judeţul Bistriţa-Năsăud, controlat de antreprenorii Eugen Creosteanu, Ioan Neagoş şi Alin Neagoş, a ajuns la o cifră de afaceri de 158,4 milioane de lei în 2021, după o creştere de 19% faţă de anul pre­ce­dent, potrivit datelor de la Minis­terul de Finanţe. Compania a avut venituri de trei ori mai mari în 2021 decât în 2012, fiind cel mai bun rezultat de până acum, arată datele publice.

Anul trecut CarmoLact Prod a avut un profit net de 4,6 milioane de lei, în scădere cu 25% faţă de anul 2020. Carmo Lact are două secţii de pro­cesare, cu o capacitate de pro­ce­sare de circa 60.000 de litri de lapte/zi, şi 237 de angajaţi, potrivit ultimelor informaţii oferite de repre­zentanţii companiei.

Compania are peste 1.500 de puncte de lucru în oraşele Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Mediaş, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara şi Târgu-Mureş, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Producătorul brandului Monor este prezent şi pe pieţele externe. Piaţa laptelui este evaluată la circa 5,4 miliarde de lei în 2020, unde cei mai mari jucători sunt Albalact şi Danone.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW