web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Compania de Apă Someş a demarat lucrările la aducţiunea de apă potabilă Cluj-Sălaj, investiţie de 45 mil. euro

Compania de Apă Someş a demarat lucrările la aducţiunea de apă potabilă Cluj-Sălaj, investiţie de 45 mil. euro

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat o investiţie de 222,5 mil. lei (45 mil. euro) pentru construirea conductei de aducţiune a apei Cluj-Sălaj, respectiv a tronsonului care leagă municipiile Cluj-Napoca şi Zalău. Proiectul este parte a programului de investiţii finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Someş.

”Am dat start lucrărilor de construire a celei mai lungi aducţiuni de apă potabilă din ţară şi a uneia dintre cele mai importante investiţii din fonduri europene derulate pe teritoriul judeţului Cluj. După mobilizarea de şantier şi verificarea traseului conductei, constructorul va demara efectiv lucrările din zona Şoimeni, comuna Vultureni, înspre localitatea Chinteni”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Traseul conductei vizate de acest contract are o lungime de 95,72 de km şi străbate UAT-urile clujene Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni şi Aşchileu. Execuţia va dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Lungimea totală a conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca şi Zalău este de 164 km.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW