web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Austriecii de la Hirsch Porozell au trecut pragul de 200 mil. lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 52%

Austriecii de la Hirsch Porozell au trecut pragul de 200 mil. lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 52%

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat, a trecut de 200 de milioane de lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 52% faţă de rezultatul din anul precedent, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a crescut şi el cu 39%, apro­piindu-se de 20 mil. lei, iar numărul de angajaţi a ajuns la 201, cu circa 20 mai mare faţă de anul anterior.

Hirsch Porozell produce polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj. Fabrica din Timişoara a fost cumpărată de Hirsch Porozell de la Energoterm după ce compania a intrat în faliment, cea din Cluj a fost construită chiar de austrieci, iar cele din Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidroizolaţii şi termoizolaţii Arcon.

Hirsch Porozell este prezentă în România din anul 2006, când a construit fabrica de polistiren expandat din judeţul Cluj, cu o capacitate de producţie între 250.000 şi 300.000 de metri cubi pe an. Compania a avut o fabrică de polistiren şi în Oradea, însă aceasta a fost vândută. În prezent, cele patru fabrici pe care le are Hirsch Porozell au o capacitate de un milion de metri cubi de polistiren expandat pentru faţade.

Polistirenul pe care îl produc austriecii de la Hirsch Porozell în România este folosit parţial pentru ambalaje şi parţial pentru construcţii, la lucrările de izolaţii termice. Astfel, principalii clienţi ai Hirsch Porozell sunt depozitele de materiale de construcţii şi reţelele de magazine de tip DIY (do it yourself – engl.), pentru divizia de construcţii. Lor li se adaugă şi companii producătoare de electrocasnice, precum grupul italian de electrocasnice De’Longhi, care produce la Cluj espressoare pentru cafea.

Hirsch Porozell face parte din grupul austriac Hirsch Servo, cu activitate în mai multe ţări, printre care Austria, Germania, Ungaria, Ucraina, Polonia. În total, austriecii deţin 20 de fabrici şi un centru de cercetare şi fabricare a utilajelor cu care se produce polistirenul.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW