web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de medicamente AC Helcor Baia Mare, afaceri de 25 mil. lei în 2021, plus 27%

Fabrica de medicamente AC Helcor Baia Mare, afaceri de 25 mil. lei în 2021, plus 27%

Producătorul de medica­mente AC Helcor SRL din Baia Mare, înfiinţat în 1993 şi controlat de medicul Coriolan Pop, a avut afaceri de 24,8 mil. lei în 2021, în creştere cu 27% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor publice. Şi profitul fabricii a crescut cu 12%, până la 3,6 mil. lei, iar în cadrul companiei lucrează 86 de angajaţi.

În total, fabrica din Baia Mare produce peste 120 de produse care acoperă nouă clase terapeutice, de la cele pentru afecţiuni cardiovasculare la cele digestive şi antialergice. În 2004, producătorul a lansat divizia de suplimente alimentare Bio Sun Line, care are 50 de produse naturale în portofoliu, produse în România. De businessul Helcor mai este legat şi un distribuito de medica­mente – Helcor Pharma, care gene­rează anual vânzări de 30 mil. lei, mai arată datele publice.

”Producţia de medica­men­te, comprimate şi capsule, extinsă cu producţia de vitamine, supli­mente naturale reprezintă acti­vitatea de bază a compa­niei. Investiţiile în tehnologii avan­sate de producţie şi laborator au permis instituirea unor activităţi moderne de control al calităţii, precum şi dezvol­tarea activităţii de cercetare aplica­tivă”, se arată pe site-ul companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW