11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompania de tehnologie Arobs Transilvania Software, afaceri de 52,6 mil. lei şi...

Compania de tehnologie Arobs Transilvania Software, afaceri de 52,6 mil. lei şi profit net de 15 milioane de lei în T1/2022

Compania de tehnologie Arobs Transilvania Software, listată pe segmentul AeRO al bursei locale sub simbolul AROBS, a raportat o cifră de faceri de 52,6 milioane de lei în primele trei luni ale anului, cu 33% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.

Profitul net a ajuns, între timp, la 14,9 mil. lei, în urcare cu 14% faţă de T1/2021, iar EBITDA (câşti­gurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a atins 17,4 milioane de lei, plus 22%, conform raportului trimestrial publicat la Bursa de la Bucureşti.

”În 2022, compania va continua planurile de investiţii anunţate, atât prin realizarea de tranzacţii M&A, precum şi prin dezvoltarea de noi expertize cu mare căutare pe piaţa globală de servicii software. Arobs se află într-un context în care automa­tizarea şi simplificarea proceselor de lucru în cadrul companiilor şi organizaţiilor din întreaga lume vor continua să reprezinte tendinţele din industria tech într-un orizont de timp mediu-îndepărtat”, se arată în raport.

Acţiunile Arobs au crescut anul acesta cu 0,6% pe tranzacţii de aproape 80 de milioane de lei, depăşind astfel lichiditatea înregistrată de unii emitenţi incluşi în BET, indicele de referinţă al BVB. În după-amiaza zilei de vineri, acţiunile companiei urcau cu 2% pe un rulaj de 320.000 de lei.

Valoarea de piaţă a societăţii depăşeşte 900 de milioane de lei, Arobs fiind controlată în proporţie de 63,3% de fondatorul şi CEO-ul Voicu Oprean, urmat de persoane juridice (20,5%) şi fizice (16,2%). Compania vrea să se listeze pe segmentul principal al BVB până la finalul anului.

”Există în continuare numeroase lucruri care pot fi îmbunătăţite în zona de transformare digitală pe fiecare palier de industrie, de la managementul de flotă, la optimizarea afacerilor şi plăţi digitale. Din această perspectivă, Arobs deţine toate ingredientele necesare pentru a atrage o cotă semnificativă din dezvoltarea de produse şi furnizarea de servicii software pe pieţele în care este prezentă”, scrie compania în raportul financiar.

În T1/2022, societatea a încheiat un contract cu BRK Financial Group (simbol bursier BRK) pentru servicii de market-making şi a anunţat preţul achiziţiei Berg Computers, compania de IT fiind cumpărată cu 2,8 milioane de euro. În martie, Arobs a aprobat majorarea capitalului social cu 45,6 milioane de lei (reprezentând prime de emisiune) la 91,1 milioane de lei prin emisiunea unui număr de 455.697.494 de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/unitate.

Ca urmare a deciziei aprobate în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, fiecare acţionar a primit o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută la data de înregistrare.

”Până în 31 Martie 2022, activele totale au ajuns la o valoare de 235 milioane de lei determinată de o majorare cu 20% a activelor circulante, care înregistrează la finalul trimestrului I o valoare totală de 180,7 milioane de lei. Creşterea activelor circulante se datorează preponderent lichidităţilor obţinute în urma împrumutului bancar contractate de către companie pe parcursul trimestrului pentru refinanţarea achiziţiei participaţiilor societăţii Berg de la finalul anului precedent”, reiese din raport.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments