13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO asociere condusă de Construţii Erbaşu a câştigat licitaţia de 30 mil....

O asociere condusă de Construţii Erbaşu a câştigat licitaţia de 30 mil. euro pentru construirea centurii de ocolire a staţiunii Băile Felix

Construcţii Erbaşu, compania deţi­nută de antreprenorul Cristian Erbaşu şi unul dintre cei mai mari constructori români, în asociere cu orădenii de la Drumuri Orăşeneşti şi Procons Group şi cu slovacii de la VÁHOSTAV-SK au câştigat un contract de 148,9 mil. lei (30 mil. euro), fără TVA, cu Consiliul Judeţean Bihor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la centura Sânmartin.

’Vom aştepta să treacă perioada prevăzută pentru contestaţii, dar sperăm să nu avem. Ne propunem ca la începutul lunii iunie să semnăm contractul pentru proiectare şi execuţie. Estimez că în 2-3 luni se poate finaliza proiectul tehnic. În paralel se vor realiza şi procedurile de expropriere, în aşa fel încât în luna august să începem lucrările’’, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Şoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lăţimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulaţie, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lăţime de 3 metri.

Traseul va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea şi va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât şi staţiunile Băile 1 Mai şi Băile Felix. Sunt prevăzute 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct şi trei intersectţii giratorii.

Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 şi noua şosea de centură, este prevăzut şi un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul giraţiei de la intrarea în localitatea Sânmartin. Durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni proiectare şi 14 luni execuţie, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Compania Construcţii Erbaşu a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 719 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de anul precedent. Profitul a ajuns la 23,5 milioane de lei, faţă de 41,2 milioane de lei în 2019, iar numărul de angajaţi a scăzut de la 960 la 915, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments