-0.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 19, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIAntreprenorul Alin Macsim din Timişoara a investit 20.000 de euro într-un laborator...

Antreprenorul Alin Macsim din Timişoara a investit 20.000 de euro într-un laborator în care produce salam fără conservanţi sub brandul Gustarea Regelui

Alin Macsim a studiat şi a lucrat în domeniul sanitar în Italia, acolo unde a descoperit pivniţe şi beciuri special amenajate pentru maturarea de mezeluri şi brânzeturi. El s-a întors în ţară în 2016, iar patru ani mai târziu a pus bazele unui laborator în care astăzi produce salam natural sub eticheta Gustarea Regelui. Totul a pornit dintr-o veche pasiune, spune el, iar printr-o investiţie de circa 22.000 de euro, experimentele lui s-au materializat într-un adevărat business, potrivit Ziarului Financiar.

”În spate sunt multe experienţe care m-au adus aici. Brandul l-am pus pe picioare puţin câte puţin, de acum 12 ani. Totul a început cu o emoţie care se leagă de unul dintre beciurile pe care le-am vizitat în Italia şi unde am văzut produse pe care oamenii respectivi le făceau cu foarte multă pasiune. Am pus acest vis într-un sertar şi l-am scos de acolo în 2020, l-am scuturat puţin de praf, când am început să fac primele experimente. Am început cu o mică celulă de maturare construită artizanal şi am produs primele bucăţi de salam. Aveam câteva reţete care erau mai mult poveşti pe care le-am adunat şi le-am aşternut într-o agendă. Experimentul s-a transformat într-un atelier de producţie. Investiţia s-a ridicat la circa 22.000 de euro, bani puşi deoparte şi un mic ajutor din partea familiei”, a povestit Alin Macsim, citat de ZF.

Principala diferenţă, atunci când vine vorba despre produsele sale, este chiar dorinţa de a produce mezeluri fără niciun tip de conservant. Antreprenorul se foloseşte de un proces tehnologic pe care l-a deprins în Italia şi anume de deshidratare. Salamul produs de el este învelit într-un mucegai nobil, care se formează în mod natural, atunci când produsul respectă anumiţi parametri. Faza de învelire în mucegai este treptată şi este rezultatul unei prime faze de fermentare a produsului. Un kilogram de salam costă 110 lei. În producţia unui kilogram de salam intră două kilograme de carne, condimente şi timpul de maturare, de 90 de zile.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments