web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Compania de Apă Someş investeşte peste 70 mil. lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiului Cluj-Napoca

Compania de Apă Someş investeşte peste 70 mil. lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiului Cluj-Napoca

Compania de Apă Someş S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, a demarat o investiţie de peste 70 mil. lei (14,1 mil. euro) în extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Cluj-Napoca. Investiţia este parte a unui proiect european de 355,6 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 şi derulat de Compania de Apă Someş.

”Lucrările de execuţie din cadrul acestei investiţii de mare amploare, realizate din fonduri europene, şi care vizează nu mai puţin de 36 de străzi, vor debuta în cel mai scurt timp. Ordinul de începere a fost deja emis iar în maxim 30 de zile constructorul va prelua toate amplasamentele şi va întocmi graficul de execuţie”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Cu o durată de execuţie de un an şi jumătate, contractul de lucrări  prevede extinderea, pe o lungime totală de 28 de km, a reţelelor de distribuţie a apei pe 20 de străzi din municipiul Cluj-Napoca. Vor fi montate, astfel, aproximativ 250 de branşamente şi alte aproximativ 10.000 de contoare cu citire la distanţă şi senzori de monitorizare în opt puncte. Reţeaua mai prevede construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile şi a 11 staţii de pompare.

În ceea ce priveşte extinderea reţelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a aproximativ 35 de km de conducte pe 27 de străzi. În total vor fi realizate peste 680 de racorduri la consumatori. Instalaţia mai prevede amplasarea a 11 staţii de pompare apă uzată şi a altor 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată şi monitorizării parametrilor apei uzate.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW