web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann, afaceri de 203 mil. lei în 2021, plus 11%

Furnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann, afaceri de 203 mil. lei în 2021, plus 11%

Compania Viessmann SRL, parte a grupului german de sisteme de încălzire, industriale şi de refrigerare Viessmann, cu venituri totale de 3,4 mld. euro şi 13.000 de angajaţi, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 203 mil. lei (41,3 mil. euro), în creştere cu 11,6% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut profit net de peste 17 mil. lei (3,5 mil. euro), mai mult cu 5% faţă de anul precedent, când Viessmann a avut un câştig net de 16,2 mil. lei (3,3 mil. euro), potrivit datelor publice.  Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 61 de angajaţi.

Viessmann furnizează sisteme de încălzire ecologice (cazane pe combustibil lichid, solid, gazos sau în condensaţie), sisteme solare, pompe de căldură, generatoare de căldură pentru surse de energie regenerabile, sisteme de ventilaţie, boilere. Compania comercializează sisteme de încălzire pentru clădiri rezidenţiale precum sisteme termice solare pentru prepararea apei calde menajere, aport termic şi răcire centrală, cât şi cazane speciale pe buşteni, aşchii de lemn si peleţi, pompe de căldură pentru a utiliza căldura din sol, apele subterane sau aerul înconjurător, precum şi sistemele solare, fotovoltaice şi de ventilaţie. Pentru unităţile comerciale Viessmann furnizeză componente ale tehnicii de automatizare, telecomenzi şi accesorii pentru monitorizarea şi operarea de la distanţă, iar pentru domeniul industrial compania furnizează sisteme de încălzire pentru toate aplicaţiile şi orice sursă de energie, de la 1,5 la 120.000 kW.

Compania Viessmann are sediul în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, şi birouri comerciale în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bacău. Compania a fost înfiinţată în anul 1998 ca filială a grupului german Viessmann, producător de sisteme de încălzire, industriale şi de refrigerare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW