12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIClujeanul George Petrişor a creat un business prin care a reuşit să...

Clujeanul George Petrişor a creat un business prin care a reuşit să ducă pe munte peste 14.000 de oameni. Drumeţiile de începător, din apropierea Clujului, pornesc de la 135 de lei

George Petrişor din Cluj-Napoca, un iubitor de munte, absolvent al Facultăţii de Geografie şi ghid montan, a creat Terramont, un business cu drumeţii în jurul Clujului, iar astfel a dus pe munte, din 2012 şi până acum, peste 14.000 de oameni, potrivit Ziarului Financiar.

El a pornit acest business pe vremea când era încă student şi şi-a propus să facă muntele mai accesibil pentru oameni, în special pentru cei care nu au experienţă în drumeţii, escaladă sau alte activităţi din sfera sportului practicat la munte.

”Am făcut un curs de ghid montan după facultate. Am terminat facultatea de geografie, însă pasiunea a existat întotdeauna. Eram prea tânăr să ştiu ce înseamnă antreprenoriatul atunci când am înfiinţat Terramont. În primă fază, am fost un ONG şi ne-am propus să facem muntele mai accesibil pentru oameni şi să ne implicăm în acţiuni legate de munte şi natură. La început, lucrând cu oameni, trebuie să le câştigi încrederea pentru a veni cu tine pe munte. Am început cu prietenii, după care totul s-a dezvoltat, s-a dus vorba despre noi şi acum am ajuns la 8-9 evenimente per weekend – drumeţii, escaladă, călărie, rafting sau caiac. Până azi, au mers cu noi pe munte peste 14.000 de oameni”, a spus George Petrişor.

Terramont este, mai exact, o echipă de patru ghizi montani de bază şi circa 20 de ghizi secundari. Prima expediţie, îşi aminteşte el, a fost în Făget, lângă Cluj-Napoca, pe biciclete, unde au participat doi oameni şi doi ghizi. Participanţii sunt oameni din toate sferele, iar cei mai mulţi caută educaţie şi vor să cunoască în detaliu experienţa unei drumeţii pe munte. Expediţiile se adresează exclusiv adulţilor, însă sunt acceptate şi familiile cu copii.

În medie, într-o drumeţie pleacă circa 20 de oameni, cu un ghid la zece persoane. În funcţie de dificultate, însă, menţionează George Petrişor, numărul de persoane sau cel al ghizilor montani poate fi mai mic. Spre exemplu, într-o drumeţie de iarnă, unde gradul de dificultate este crescut, este necesar un ghid la circa trei-cinci persoane, explică acesta. Drumeţiile de începător, din apropierea Clujului, pornesc de la 135 de lei.

Antreprenorul are la activ peste 33.000 de kilometri parcurşi prin munţi. Cu toate acestea, el menţionează că nu a apucat să facă toate traseele din ţară, ci doar jumătate dintre ele. În prezent, businessul său generează anual afaceri de circa 120.000 de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments