21.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de ingrediente pentru industria alimentară Solina România, afaceri de 147,8 mil....

Producătorul de ingrediente pentru industria alimentară Solina România, afaceri de 147,8 mil. lei în 2021, plus 14%

Solina România (fostă Supremia Grup), cel mai mare producător de ingrediente pentru industria alimentară, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 147,8 mil. lei (30 mil. euro), în creştere cu aproximativ 14% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de circa 566.000 de lei (115.000 de euro), de 3 ori mai mic faţă de anul precedent, când Solina România a realizat un câştig net de 1,9 mil. lei (400.000 de euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 236 de angajaţi.

Solina România are în portofoliu produse precum con­di­mente naturale şi ier­buri, mixuri de con­dimente, mixuri de ingre­diente funcţionale pen­tru industria ali­mentară. Compania a finalizat în luna octombrie a anului trecut o investiţie de 17 mil. euro într-o fabrică de la zero la Alba Iulia. În luna august, compania şi-a mutat producţia de la Zacaria (Alba), fabrica temporară, la noua fabrică, unde are trei unităţi separate, special create pentru producţia soluţiilor uscate, pro­ducţia soluţiilor umede (sosuri, ma­rinade) şi procesarea condimentelor, conform unor informaţii anterioare.

În primăvara anului 2017 antrepreno­rul Levente Bara a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu grupul francez Solina pentru vânzarea producătorului de ingrediente pentru industria alimentară şi de condimente Supremia Grup. Exitul survenea la 16 ani după ce antreprenorul a fondat businessul, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 30-40 mil. euro la acel moment.

Levente Bara a înfiinţat grupul Supremia la începutul anilor 2000, iar la momentul vânzării compania pe care a clădit-o avea în portofoliul condimente şi ingrediente alimentare, printre care mixuri, arome, membrane sau stabiliza­tori alimentari, pe care le producea la Alba Iulia. Supremia Grup a avut afaceri de aproape 200 mil. lei (45 mil. euro) în 2016, anul dinainte de vânzare şi circa 300 de salariaţi. La momentul acela, după cifra de afaceri, Supremia era una dintre cele mai mari afaceri an­tre­pre­no­ria­le româneşti.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments