6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIAcţionarii Băncii Transilvania aprobă dividende de 800 milioane de lei din profitul...

Acţionarii Băncii Transilvania aprobă dividende de 800 milioane de lei din profitul pe 2021

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV), printre care fonduri de pensii Pilon II, SIF-uri, fonduri mutuale, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, au aprobat pe 28 aprilie 2022 distribuirea a 800 de mil. lei din profitul pe 2021 sub formă de dividende (ex-date 3 iunie/ data plăţii 16 iunie), echivalentul unui randament de 5,2%, dar şi majorarea capitalului social cu 765 mil. lei prin acordarea de acţiuni gratuite.

Majorarea capitalului social se va face prin incorporarea rezervelor constituite din profitul pe 2021. Astfel pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, un investitor al băncii va primi în urma operaţiunii de majorare de capital social 12 acţiuni gratuite. “Majorarea capitalului social se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii”, se arată în raportul publicat joi seară la Bursa de la Bucureşti.

Acţionarii au mai aprobat şi un program de răscumpărare de acţiuni (40 mil. unităţi adică 0,6% la un preţ maxim de 4 lei pe unitate pentru implementarea unui program de fidelizare a personalului), dar şi aprobarea unui reverse stock-split 1 la 10.

Noul Consiliu de Administraţie al Băncii, cu mandat până în 2026, este format din: Horia Ciorcilă, Thomas Grasse, Ivo Gueorguiev, Vasile Puscaş, Mirela-Ileana Bordea, Florin Predescu Vasvari, Lucyna Stanczak-Wuczynska. Horia Ciorcilă, fondator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie din 2002, a primit al şaselea mandat consecutiv

”Sub coordonarea Consiliului de Administraţie care îşi încheie mandatul în aprilie, Banca Transilvania a marcat o serie de rezultate remarcabile: a devenit cea mai mare bancă din România; cota de piaţă a crescut de la 16,4% la 19,6%; numărul de clienţi a ajuns de la 2,8 milioane la 3,6 milioane; capitalizarea bursieră a ajuns la 16,3 miliarde lei (3,3 miliarde euro, la 31.12.2021) de la 9,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro, la 31.12.2018); a achiziţionat alte două bănci, Bancpost şi Idea::Bank, precum şi companii din alte domenii (leasing, credite de consum, asigurări şi pensii private): ERB Leasing, ERB Retail Services, Idea::Leasing, Idea::Broker de Asigurare şi Certinvest Pensii. De asemenea, BT şi Grupul Ţiriac au semnat un acord de achiziţie a companiei Ţiriac Leasing (ianuarie a.c.), iar finalizarea tranzacţiei este în prezent supusă aprobării autorităţii competente”, potrivit BT.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments