20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHamilton a investit peste 4,5 mil. euro în dezvoltarea fabricii de aparatură...

Hamilton a investit peste 4,5 mil. euro în dezvoltarea fabricii de aparatură medicală din Giarmata, judeţul Timiş

Producătorul de aparatură medicală Hamilton Central Europe a investit  peste 4,5 milioane de euro în departamentul de prelucrări mecanice prin aşchiere (Mechanics), continuând cu dezvoltarea departamentului de procesare tablă (Metal Sheet Processing), în cadrul căruia va produce componente metalice, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Hamilton Central Europe este singura companie din România producătoare de seringi microlitrice, pompe de dozaj şi module de pipetare destinate laboratoarelor de cercetare din întreaga lume.

Decizia de a investi local într-un departament de procesare tablă (Metal Sheet Processing) a fost luată pe fondul dezvoltării portofoliului de produse realizate în România, produse care includ componente metalice. Investiţia presupune un sistem complet automatizat şi printre cele mai avansate soluţii din punct de vedere tehnologic.

”Investiţia demarată anul acesta va continua şi în anul 2023. Producţia va începe cu realizarea de repere metalice debitate cu laser, urmate de repere metalice îndoite”, a declarat Tiberius Popovici, Head of Production Mechanics and Metal Sheet Processing, într-un comunicat de presă. Odată cu dezvoltarea acestui departament au fost create şi noi locuri de muncă, compania având deschise poziţii de la operatori şi tehnicieni CNC, până la ingineri.

Compania Hamilton Central Europe şi-a mărit afacerile cu 40% în 2020. Astfel, cifra de afaceri a companiei a depăşit 199 mil. lei, arată datele oficiale publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. De asemenea, şi profitul net a fost în creştere cu 34% anul trecut, situându-se la 49,9 mil. lei.

În România, compania Hamilton şi-a început activitatea în anul 2013, în Timiş, prin producţia de seringi microlitrice şi ace, folosite în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării şi pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua ţară din Europa, după Elveţia, în care compania Hamilton desfăşoară activităţi de producţie.

În prezent, în fabrica din Giarmata, Timiş, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 300 de angajaţi instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză şi cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare şi accesorii), precum şi consumabile de unică folosinţă utilizate în secţiile de terapie intensiveă. Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiş sunt utilizate în pieţele de profil din Europa, Asia şi Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări ştiinţifice, laboratoarele de aplicaţii analitice şi secţii de terapie intensivă din întreaga lume.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments