web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul de obiecte pentru ame­na­jări interioare Ax Perpetu­um Impex, controlat de antreprenorul Dan Pitic, vrea să investească 12 mil. euro într-un depozit de 50.000 mp

Furnizorul de obiecte pentru ame­na­jări interioare Ax Perpetu­um Impex, controlat de antreprenorul Dan Pitic, vrea să investească 12 mil. euro într-un depozit de 50.000 mp

Antreprenorul Dan Pitic din Cluj, care deţine furnizorul de obiecte pentru ame­na­jări interioare Ax Perpetu­um, vrea să relocheze de­po­zitul său principal şi intenţionează să-l mu­te în afara oraşului, într-un spaţiu mai amplu, potrivit Ziarului Financiar.

”Luăm în calcul o mutare a depozitului din Cluj, care se află în oraş, într-un hub si­tuat lângă autostradă. Ne gândim să con­stru­im un depozit de 50.000 de metri pă­traţi, din care aproximativ 20.000 de metri pă­traţi să-i alocăm produselor proprii, iar res­tul să fie închiriat către alte companii. Investiţia ar fi de aproximativ 12 milioane de euro şi cu si­gu­ranţă vom apela la o bancă pentru a fi­nanţa această dezvoltare”, a spus Dan Pitic, citat de ZF.

Ax Perpetuum dispune în prezent de do­uă depozite, la Cluj-Napoca şi la Bucu­reşti, alături de o platformă la Târgovişte. În total, suprafaţa de depozitare disponibilă este de aproximativ 20.000 de metri pătraţi în hală, plus încă 10.000 de metri pătraţi în curte. Compania este furnizor pentru ma­ga­zine, showroomuri şi magazine DIY (do it yourself).

Compania din Cluj colaborează cu toate reţelele de tip DIY din România, dar şi cu câteva din Ungaria, Moldova şi Bulgaria. De altfel, Dan Pitic spune că are planuri de extindere în jurul ţării, dar, având în vedere climatul economic actual, o mişcare în acest sens ar putea fi făcută abia începând de anul viitor, dacă lucrurile se vor linişti.

Pentru Ax Perpetuum lucrează peste 250 de angajaţi, compania ajungând în 2021 la afaceri de peste 200 de milioane de lei. Compania acoperă tot teritoriul României, având birouri la Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi sediul de la Cluj-Napoca. Ax Perpetuum este un business fondat în decembrie 1994, cu activitate în distribuţia şi instalarea de ma­teriale de amenajări interioare – mo­chete, linoleum, tapet, uşi, textile, mobi­lier, corpuri de iluminat, elemente de terasă.

Recent, Ax Perpetuum Impex a contractat un credit de 15 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat de EximBank în proporţie de 90%, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicate companiilor mari. Antreprenorul spune că banii vor fi folosiţi în principal pentru susţinerea activităţilor curente.

Dan Pitic derulează businessuri şi în domeniul imobiliar. De curând, el a fi­na­lizat lucrările la o clădire rezidenţială cu 163 de apartamente în Cluj-Napoca, vân­dută integral, iar acum se află în curs de autori­zare pentru un alt proiect, cu circa 370 de apartamente şi câteva mii de metri pătraţi de spaţii comerciale.

De asemenea, Dan Pitic este acţionar şi în cadrul producătorului de mase plastice Napochim, unde deţine, prin intermediul Ax Perpetuum Impex, circa 25% din acţiuni. Ax Perpetuum Impex este acţionar şi în firma Smart Furniture SRL (20% din părţi sociale), care deţine circa 52% din acţiunile Napochim (NACH). Napochim are şi o divizie de proiecte imobiliare, numită Napochim Imobiliare (NCHI). Ax Perpetuum Impex are circa 77% din acţiunile Napochim Imobiliare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW