web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Timişorenii de la Glissando au luat un credit de 14,2 mil. euro de la EximBank pentru finanţarea activităţii

Timişorenii de la Glissando au luat un credit de 14,2 mil. euro de la EximBank pentru finanţarea activităţii

Compania timişoreană Glissando, unul dintre principalii distribuitori de pesticide, îngrăşăminte chimice şi alte inputuri pentru agricultură, a contractat un credit de 14,2 milioane euro de la EximBank pentru finanţarea activităţii curente a societăţii.

Pachetul financiar include atât componentă de finanţare – care asigură necesarul de lichiditate pentru activitatea de comerţ şi pentru alte cheltuieli curente, cât şi de garantare – garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, ce acoperă 90% din finanţare.

”Ne bucurăm să putem dezvolta parteneriatul pe care îl avem cu EximBank, care ne-a susţinut  în demersul nostru anterior de a achiziţiona şi amenaja o nouă hală de servicii şi depozitare pentru o nouă direcţie de business – producţia unei game de dezinfectanţi. Această nouă finanţare ne va permite să consolidăm capitalul de lucru şi să ne concentrăm atenţia pe extinderea şi diversificarea portofoliului de clienţi. Provocările vor continua să apară, însă vom fi mereu pregătiţi să le oferim clienţilor noştri produsele de care au nevoie, pentru obţinerea unor culturi sănătoase fără boli şi dăunători”, a spus Ioan Biianu, fondatorul grupului Glissando.

Glissando este o companie cu capital integral românesc, fondată în Timişoara, în anul 1991, având ca domeniu principal de activitate comercializarea produselor pentru agricultură şi protecţia plantelor.  Activitatea companiei a fost afectată de contextul generat de criza sanitară, care a determinat o reducere a creditării de către unii furnizori, concomitent cu întârzieri la plată ale clienţilor, sistarea activităţii unor parteneri ai companiei, creşterea costurilor cu forţa de muncă şi asigurarea măsurilor de protecţie. De asemenea, seceta pronunţată din 2020 şi producţiile diminuate în comparaţie cu anii anteriori au influenţat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW