web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Optibelt, afaceri de 62,7 mil. euro cu fabrica de curele pentru autovehicule din Maramureş

Optibelt, afaceri de 62,7 mil. euro cu fabrica de curele pentru autovehicule din Maramureş

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 62,7 mil. euro, în creştere cu 53% faţă de anul anterior, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul trecut am observat o creştere semnificativă a cererii faţă de produsele noastre, care se pare că se va menţine sau chiar va creşte în acest an. Pentru 2022 am alocat 10 milioane de euro pentru extinderea producţiei cu încă o hală de 6.400 de metri pătraţi, dar şi pentru noi linii de producţie a curelelor”, a spus Attila Gittinger, directorul tehnic al companiei Optibelt Power Transmission, citat de ZF.

Optibelt a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de 10 ani prin deschiderea unei fabrici de curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, în apropierea municipiului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 5-6 mil. euro, care ulterior a crescut la 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la aceea vreme. Compania a investit anul trecut 2,2 mil. euro pentru punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie, în extindere, echipamente tehnologice noi, depozit şi hală metalică. Optibelt Power Transmission are în prezent 606 angajaţi şi intenţionează să ajungă la peste 675 de oameni până la finalul acestui an.

Proprietarul companiei Optibelt Power Transmission este firma germană Deutsche Keilriemen GmbH, companiei membră a grupului Arntz Optibelt. Grupul Arntz Optibelt este unul dintre producătorii importanţi de curele de transmisie, care dezvoltă soluţii de acţionare pentru utilizare în inginerie mecanică, industria auto, sectorul maşinilor agricole, industria electrocasnică şi industria medicală. Grupul german deţine locaţii de producţie şi centre proprii de logistică şi vânzări în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW