web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Constructorul Florea Grup investeşte peste 1 mil. euro într-un sistem de energie din surse regenerabile, care va acoperi 23% din consumul companiei

Constructorul Florea Grup investeşte peste 1 mil. euro într-un sistem de energie din surse regenerabile, care va acoperi 23% din consumul companiei

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea unui contract de peste 1 milion de euro cu producătorul de materiale de construcţii Florea Grup, care prevede instalarea a 3.867 de panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricilor Petra Pavaje din Alba Iulia, Ploieşti, Arad şi Roman.

”Sistemele fotovoltaice sunt o soluţie convenabilă şi sigură de eficientizare a costurilor operaţionale. Un astfel de sistem produce energie verde pe o perioadă lungă de timp cu costuri minime de întreţinere. De altfel, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producţie a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită şi amortizare este de două ori mai mic decât costul de producţie a unei centrale pe cărbune deja amortizată”, a spus Armand Domuţa, General Manager Restart Energy.

Generatorul fotovoltaic va produce 45.775 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 5,14 mil. euro. Astfel, investiţia companiei va fi amortizată în mai puţin de cinci ani, arată calculele realizate de Restart Energy. Totodată, investiţia urmăreşte acoperirea a 23% din necesarul de energie al Florea Grup şi presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 15.775 tone şi a deşeurilor radioactive cu 150 kg.

Compania Florea Grup a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW