web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Spitalul Judeţean din Braşov şi-a extins Unitatea de Primiri Urgenţe cu fonduri europene de 3 mil. euro

Spitalul Judeţean din Braşov şi-a extins Unitatea de Primiri Urgenţe cu fonduri europene de 3 mil. euro

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, subordonat Consiliului Judeţean Braşov, a finalizat implementarea unui proiect european de aproximativ 15 mil. lei (peste 3 mil. euro) pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Noua Unitate de Primiri Urgenţe este prima construită în judeţul Braşov după anul 1973, rezultând o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 1.929 mp, conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Braşov. 

Accesul în UPU al ambulanţelor şi al pacienţilor care vin cu mijloace proprii se realizează printr-o poartă electrică, acţionată automat în momentul sosirii ambulanţei. Este posibilă intrarea simultană a două autovehicule. De la intrare, pacienţii ajung într-un spaţiu care este destinat triajului.

”Extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Braşov face parte dintr-un proiect mai amplu finanţat de Banca Mondială în România, proiect care a început în 2007 când s-au achiziţionat primele echipamente. În toată această perioadă, noua UPU a trecut de la faza de proiectare la cea de execuţie, care, deşi a debutat dificil, a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii doi ani, ajungând astăzi la final”, a spus deputatul dr. Cristina Vecerdi, cea care a iniţiat şi a coordonat Unitatea de Primiri Urgenţe Braşov, într-un comunicat de presă.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW