20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Preh şi-a bugetat investiţii de 17 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh şi-a bugetat investiţii de 17 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes sau Tesla, şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 17 mil. euro pentru dezvoltarea unor proiecte pentru principalii clienţi, achiziţionarea de două noi linii SMT (tehnologie de montare pe suprafaţa plăcilor), dar şi pentru amenajarea unor spaţii cu condiţii speciale de producţie pentru noi produse E-mobility, potrivit Ziarului Financiar.

Preh România a finalizat în 2021 un program de in­ves­tiţii de 15 mil. euro, din care 8 mil. euro au fost investiţi în dezvoltări de noi pro­iec­te ale clienţilor Daimler, Volkswa­gen, BMW şi Tesla, iar 7 mil. euro într-o li­nie de producţie de compo­nente SMT (teh­nologie de mon­ta­re pe suprafaţa plă­ci­lor), dar şi în tehno­logii şi linii dedicate noilor proiecte. Compania a reali­zat anul trecut o cifră de afaceri de 226 mil. euro, în scădere cu 12% faţă de esti­mă­rile iniţiale ale com­paniei, dar la acelaşi nivel cu cea din 2020. Preh România deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a auto­mo­bilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi, Mercedes sau Tesla. În afară de centrul de producţie şi testare de la Braşov, compania deţine şi un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, deschis în primul trimestru din 2017, unde produce „componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“. Preh România a ajuns luna trecută la 2.100 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze anul acesta încă 400 de oameni.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments