23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTradesilvania, platforma premium de investiţii din Cluj specializată în tranzacţionarea de criptomonede,...

Tradesilvania, platforma premium de investiţii din Cluj specializată în tranzacţionarea de criptomonede, lansează un certificat pentru minerii crypto

Tradesilvania, platforma premium de investiţii din Cluj specializată în tranzacţionarea de criptomonede, va elibera certificate pentru minerii de crypto, atât din România cât şi internaţional, document care poate fi folosit  ca document justificativ atât pentru instituţii financiare sau deducere de TVA în cazul persoanelor juridice. Compania din Cluj estimează ca va emite în acest an între 500 şi 1000 de certificate de minare crypto. În România, numărul minerilor crypto este estimat la 10.000 de companii şi persoane fizice.

”Credem într-un ecosistem crypto dezvoltat în condiţii de maximă siguranţă, transparent şi înţeles de toţi participanţii la această piaţă. Prin emiterea certificatului, întărim misiunea companiei de a «traduce» uşor şi transparent elemente-cheie tehnice din ecosistemul crypto digital blockchain către sistemul financiar clasic. În situaţia în care clientul doreşte să clarifice sursa fondurilor din activitatea de minare în relaţie cu oricine, fie ele bănci, colaboratori sau instituţii, poate acum să facă acest lucru”, a precizat Răzvan Moldovan, Co-Founder Tradesilvania.

Minarea de criptomonede este procesul de creare a noilor monede prin rezolvarea problemelor algoritmice. Activitatea include sisteme de calcul echipate cu echipamente specializate care concurează pentru a rezolva ecuaţii matematice complexe. În funcţie de tipul de minerit, minerii primesc o recompensă pentru rezolvarea unei probleme matematice. De exemplu, în cazul minării monedei Bitcoin, primul miner care reuşeşte acest lucru este recompensat cu o anumită cantitate de criptomonedă de către reţea. De asemenea, procesul de minare verifică şi confirmă tranzacţiile din reţeaua blockchain a criptomonedei, astfel că minerii sunt o componenta esenţială pentru menţinerea unei reţele blockchain de tip “proof of work”.

Prin emiterea certificatelor de minat crypto, Tradesilvania îşi propune să ajute comunitatea de mineri, să-şi eficientizeze procesele şi să integreze comunitatea de investitori cu cea de mineri. În acelaşi timp, certificatele sunt gândite şi pentru a ajuta relaţia dintre mineri şi sistemul financiar clasic. Astfel, certificatul şi anexele acestuia stabilesc fără nici o urmă de îndoială că o anumită cantitate de criptomonedă a fost minată pe un anumit interval de timp, iar tranzacţia de încasare în contul bancar al clientului provine din  activitatea de minare.

Compania Tradesilvania este înregistrat în Cluj-Napoca, iar acţionarii sunt Ciprian Dobrescu, CEO, cu o participaţie de 50%, respectiv Răzvan Moldovan, deputy CEO cu o participaţie de 50%, conform datelor colectate de pe platforma de informaţii financiare Confidas.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments