12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAntreprenoarea Corina Lenard din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de 80.000 de...

Antreprenoarea Corina Lenard din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de 80.000 de euro cu şcoala online de istorie Korinthus Edu

Corina Lenard din Târgu-Mureş, doctor în istorie, profesor şi cercetător, a înfiinţat şcoala online de istorie Korinthus Edu, unde pregăteşte tineri pentru examenul de bacalaureat şi viitori studenţi. Businessul său a pornit din dorinţa de a implementa în România metode de învăţare pe care le-a întâlnit în Occident. Astăzi, la un an de la înfiinţare, Korinthus Edu a ajuns la peste 500 de cursanţi care au trecut prin programele de pregătire şi la o cifră de afaceri de 80.000 de euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Povestea este foarte atipică pentru că, iniţial, proiectul meu a început de la ideea de a crea o şcoală fizică. Acest gând mi-a venit din timpul cercetării mele în străinătate, în Occident. Acolo am întâlnit diverse sisteme educaţionale pe care am vrut să le implementez în România. Lucrurile s-au schimbat, dat fiind contextul pandemic, iar ideea de a întemeia o şcoală fizică a fost abandonată. Pe de altă parte, mi-a venit apoi ideea de a trece spre mediul online, care s-a dovedit a fi mult mai benefic pentru elevii din România, pentru că astfel am putut să ajut mai multe persoane decât mi-ar fi permis timpul şi spaţiul în Târgu-Mureş. Am pornit cu o investiţie de 5 euro, iar în momentul de faţă suntem foarte fericiţi că am reuşit să ajungem, la un an de la fondarea şcolii, la o cifră de afaceri de 80.000 de euro. Am pornit cu 80 de cursanţi în aprilie 2021, iar în martie anul acesta am depăşit pragul de 500 de persoane care ne-au trecut prin pregătire”, a povestit Corina Lenard, citată de ZF.

În momentul în care a luat decizia de a deschide această şcoală online, mai spune ea, primul preţ pentru programul de pregătire la istorie pentru bacalaureat a fost de 800 de lei pentru două luni şi jumătate. De anul acesta însă, programul de pregătire pentru elevii de clasa a douăsprezecea s-a extins, astfel că elevii beneficiază de ore de pregătire din luna martie până la examenul de bacalaureat. Costurile pentru acest program pornesc de la 200 de euro.

O grupă online poate ajunge la 175 de persoane. Programul nu presupune strict materia de bac, menţionează Corina Lenard, ci mai multe aspecte, cum ar fi întâlniri de suport sau practice, întâlniri cu un terapeut şi partea de orientare vocaţională. Cursurile au fost susţinute în prima fază doar de fondatoarea şcolii online, dar ulterior aceasta a decis să lărgească echipa. „Acum suntem patru persoane implicate în acest proiect. Îmi doresc ca până la finele lui 2022 să avem o echipă de 20 de persoane.“

Korinthus Edu oferă, pe lângă programele de pregătire contra cost, şi materiale gratuite pentru toţi elevii din România, care sunt încărcate pe platforma şcolii. În plus, sunt organizate săptămânal seminarii online cu meditaţii gratuite, la care participă până la 500 de persoane.

Deşi Corina Lenard a înfiinţat şcoala online de istorie pentru pregătirea elevilor, ea spune că a demarat, recent, procesul de extindere a programelor de pregătire şi pentru cei care dau admiterea la Academia de Poliţie. Ea a gândit şi cursuri de orientare vocaţională şi admitere la universitate, respectiv, obţinerea de burse şi finanţări pentru studenti.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments