web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul de sisteme fotovoltaice ENSYS din Oradea anunţă proiecte de peste 20 mil. euro

Furnizorul de sisteme fotovoltaice ENSYS din Oradea anunţă proiecte de peste 20 mil. euro

Tehnomir Energy, furnizor de soluţii complete de sisteme fotovoltaice la cheie, cu sediul în Oradea, îşi schimbă numele în ENSYS, şi anunţă proiecte în valoare totală de peste 20 milioane de euro. ENSYS a atras anul trecut o finanţare de la ROCA Investments, care a preluat un pachet minoritar de acţiuni şi a intrat astfel pe piaţa de energie verde, în care va realiza şi alte tranzacţii.

”În timp ce va continua liniile de business care au consolidat poziţia Tehnomir, odată cu lansarea noii sale identităţi, Ensys va face un pas important către transformarea într-un jucător naţional. Avem în plan o dezvoltare accelerată a Ensys, inclusiv pe zona industrială, a parcurilor fotovoltaice şi în acelaşi timp vrem să ieşim către pieţele internaţionale. Spre exemplu, România exporta energie regenerabilă în valoare de aproape 200 milioane de euro, în 2020, conform celor mai recente date disponibile, iar la nivel local puterea instalată era de 11,1 GW, din care 1,4 doar pe fotovoltaice. În contextul actual dificil de la nivel regional, ne bucurăm să avem alături de noi un partener care crede în oportunităţile din regiune, iar în locul riscurilor vede posibilităţile de creştere”, a declarat Octavian Crişan, CEO ENSYS.

Ensys a dezvoltat şi o platformă online prin care clienţii pot comanda panouri solare bespoke (personalizate) şi care integrează cele două programe guvernamentale, Casa Verde şi Electric Up. Compania vinde şi solutii industriale tip prosumator, de până la 400 kW, dar şi parcuri fotovoltaice la cheie.

”Vedem mult potenţial de creştere în Ensys, iar investiţia în acest business a fost una strategică pentru ROCA Investments, pornită din dorinţa de a pune bazele unui pilon de dezvoltare în zona de energie verde. Indiferent de perioada pe care o traversăm, oricând este un moment bun pentru a investi în companii din sectorul energiei regenerabile, un domeniu de interes strategic pentru România, care acoperă o nevoie majoră, nu doar la nivel local, ci şi global. Pentru noi, aceasta este prima investiţie dintr-o serie care va urma pe acest pilon strategic”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager în cadrul ROCA Investments.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW