web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Florea Grup investeşte 1,3 mil. euro într-un proiect fotovoltaic pentru cele patru fabrici locale

Florea Grup investeşte 1,3 mil. euro într-un proiect fotovoltaic pentru cele patru fabrici locale

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup din Alba instalează un proiect fotovoltaic constând în patru parcuri cu o suprafaţă totală de 10.000 de metri pătraţi pe cele patru fabrici Petra Pavaje pe care le deţine pe platformele industriale din Alba Iulia, Ploieşti, Arad şi Roman. Panourile solare ar urma să asigure până la 40% din autonomia energetică a liniilor de producţie. Investiţia este de 1,3 milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Sistemele solare instalate sunt desti­nate autoconsumului, ceea ce înseamnă produse cu impact redus asupra me­diului. Puterea insta­lată a celor patru generatoare fotovol­taice este în total de 1.740 kWp. Panourile vor fi montate pe halele de producţie şi pe zona de depozitare a agregatelor, însu­mând 9.965 mp instalaţi. Prin punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic, compania Florea Grup va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 631 tone/an şi 6 kg reducere deşeuri radioactive”, spun reprezentanţii Florea Grup, citati de ZF.

Totodată, compania vrea să-şi mărească şi parcul de vehicule electrice de la 40 la 60. Totalul proiectelor cuprinzând maşinile electrice, parcurile fotovoltaice şi mai multe staţii de încărcare pentru vehiculele electrice implică investiţii de aproximativ 3 milioane de euro. Petra Pavaje este un brand al companiei Florea Grup, o afacere fondată de fraţii Marcel şi David Florea. Grupul cuprinde mai multe activităţi pe lângă construcţii, precum turism, transporturi şi distribuţie de carburanţi, are o cifră de afaceri cumulată de peste 200 de milioane de lei şi peste 700 de angajaţi.

Compania Florea Grup a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW