web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > ING Bank România şi-a dublat profitul în 2021, ajungând la peste 1 miliard de lei

ING Bank România şi-a dublat profitul în 2021, ajungând la peste 1 miliard de lei

ING Bank România, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut în 2021 un profit net de 1,03 mld. lei, în creştere cu 109% faţă de câştigul din 2020, în condiţiile în care venituri totale au urcat la 2,35 mld. lei, mai mari cu 11%. Avansul câştigului a fost influenţat de creşterea creditării, dar şi de reducerea costurilor cu provizioanele. Portofoliul de credite brute a urcat la 33,8 mld. lei, după o creştere cu 18% comparativ cu volumul din 2020.

”ING România a avut rezultate solide anul trecut, rezultate care ne situează astăzi într-o poziţie bună pentru a naviga prin vremuri turbulente. Ca şi până acum, vom fi alături de clienţii noştri, strategia ING fiind centrată pe nevoile clienţilor şi expe­rienţa acestora în relaţia cu noi. Toate serviciile, produsele şi funcţionalităţile pe care am ales să le imple­men­tăm în ultimii ani au rolul de a le oferi control şi autonomie când vine vorba de propriile finanţe, un control bine-venit în acest context”, susţine Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Pe parcursul anului trecut, ING Bank a realizat o creştere cu 18% a creditelor acordate persoanelor fizice şi companiilor, pe fondul unei situaţii macroeconomice pozitive şi reducerii impactului pandemiei de COVID-19. În paralel, depozitele atrase de la clienţii noştri s-au majorat cu 13%, aminteşte şefa ING Bank. Pe partea de economisire, depozitele atrase de ING Bank au ajuns în 2021 la 50,8 mld. lei, cu 13% peste soldul din 2020.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW