web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Grupul farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş şi-a bugetat afaceri în creştere cu 7-8% pentru 2022

Grupul farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş şi-a bugetat afaceri în creştere cu 7-8% pentru 2022

Compania farmacutică Bioeel, deţinută de omul de afaceri Albert Attila, membru fondator, şi de Jean Scheftsik de Szolnok, cetăţean francez, estimează pentru 2022 o creştere de 7-8% a afacerilor la nivel de grup faţă de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar. Grupul Bioeel a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 562 milioane de lei (114,2 milioane de euro), în creştere cu 18% faţă de anul anterior, conform datelor transmise de compania din Târgu-Mureş. Din totalul cifrei de afaceri, 550 mil. lei au provenit din distribuţie, iar 12 mil. lei au fost produsele brandului Bioeel.

”Estimările pentru anul 2022, în contextul actual, sunt precaute şi sunt în acord cu trendul de creştere al pieţei, estimat la 7-8% faţă de realizarile din 2021. Preţurile mai mari la energie, materii prime, com­bustibili o să pună pre­siune pe pro­fi­tabilitatea com­pa­niilor, concomitent cu creşterea inflaţiei, ce va duce la scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor”, au declarat oficialii companiei Bioeel, citati de ZF.

Bioeel este o companie cu capital integrat privat, care a intrat în afaceri în 1992 prin producţia de medicamente şi cosmetice. Bioeel şi-a extins liniile de business şi dincolo de activitatea de producţie şi a ajuns să importe şi să distribuie produse farmaceutice pentru mai multe companii farmaceutice locale şi internaţionale. Bioeel are reţea proprie de distribuţie şi propriul brand. În 2021, grupul a investit 2,1 milioane lei în tehnologie, echipamente, utilaje, inovare. Acţionarii grupului Bioeel sunt Albert Attila, membru fondator, şi Jean Scheftsik de Szolnok, cetăţean francez.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW