web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de carton ondulat Rondocarton a finalizat anul 2021 cu afaceri de 110 milioane de euro

Producătorul de carton ondulat Rondocarton a finalizat anul 2021 cu afaceri de 110 milioane de euro

Rondocaraton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul din cei mai mari producători de carton ondulat, ce operează trei fabrici de ambalaje pe piaţa locală, a finalizat anul trecut cu afaceri de 110 milioane de euro, primul an în care a depăşit pragul de o sută de milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Din Rusia aveam importuri mici de materie primă, hârtie, dar ne-a afectat într-o mică măsură pentru că am reuşit să înlocuim cu cantităţi luate de la alţi producători. Jumătate din hârtie o luăm de la producătorii locali şi restul din Austria, Ungaria, Germania. Din aprilie preţul la hârtie creşte iar cu 15%, producătorii spun că preţul este influenţat de costurile cu energia electrică, gaze, transport”, a spus pentru Mihnea Bâldea, directorul general al companiei Rondocarton, citat de ZF.

Austriecii de la Rondo Ganahl au deschis prima fabrică în România în urmă cu 23 de ani în localitatea Apahida, judeţul Cluj, urmând ca în 2008 să deschidă a doua unitate de producţie, la Târgovişte, o investiţie de 38 milioane de euro. În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack&Print, un producător de ambalaje de carton şi etichete din Şura Mică, în apropiere de Sibiu. Compania vinde 90% din ambalaje pe piaţa locală. Rondocarton avea 620 de angajaţI în cele trei fabrici anul trecut, arată ultimele date.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW