web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Israelienii de la Econergy au cumpărat un parc solar de circa 50 mil. euro în Oradea

Israelienii de la Econergy au cumpărat un parc solar de circa 50 mil. euro în Oradea

PNE a finalizat vânzarea unui proiect solar de 81,1 MW în Oradea, la stadiul ready to build, cumpărătorii fiind israelienii de la Econergy. Dacă proiectul va fi construit, acesta ar presupune o investiţie de circa 50 de milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Suntem încântaţi că am finalizat această tranzacţie şi suntem, de asemenea, foarte mulţumiţi de cooperarea cu toate părţile implicate în acest proces. Portofoliul PNE de proiecte regenerabile din România se extinde şi ne bucurăm că putem contribui astfel la creşterea capacităţilor de producţie de energie verde şi totodată la diminuarea amprentei de carbon”, a declarat Daniela Dinescu, managing director, PNE România, citat de ZF.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie majoră pe care o anunţă grupul german în contextul în care anul trecut compania a vândut un portofoliu de trei proiecte eoliene de 220 MW din Dobrogea către un grup canadian, Northand Power. Tot anul trecut, pe 15 octombrie, PNE a obţinut şi autorizaţia de racordare, pentru un proiect eolian de 115 MW în Constanţa.

De cealaltă parte, israelienii de la Econergy au planuri majore pentru piaţa locală. Astfel, Econergy a fost una dintre companiile israeliene implicate în achiziţia celui mai mare parc solar în dezvoltare din România, iniţiat de Portland Trust, şi mai are pe plan local 25 de proiecte solare şi două proiecte eoliene, în diferite etape de realizare, a căror valoare poate fi estimată la 1,5 mld. euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW