web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de rulmenţi Schaeffler de lângă Braşov, venituri în creştere cu 12% în 2021

Fabrica de rulmenţi Schaeffler de lângă Braşov, venituri în creştere cu 12% în 2021

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, a realizat anul trecut o creştere cu 12% a veniturilor faţă de anul anterior, conform Ziarului Financiar. În 2020, Schaeffler România a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 mld. lei (539,8 mil. euro) şi un profit net de peste 59,5 mil. lei (12,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor.

”Anul 2021 a fost unul de productivitate maximă pentru Schaeffler România, în ciuda pandemiei şi implicit a crizelor generate de aceasta. Astfel, 2021 a fost anul cu cele mai bune rezultate înregistrate de companie. Aceste rezultate s-au datorat în mare măsură noilor proiecte din sectorul automotive şi din industrie, pro­iecte care fac parte din strategia noastră de dezvoltare”, au declarat oficialii companiei Schaeffler România, citati de ZF.

Compania Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la fabrica de lângă Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secundă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai şi Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 kilometri de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale,

Grupul Schaeffler a general în 2020 vânzări de aproximativ 12,6 mld. euro. Schaeffler, una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială, a aniversat anul trecut 75 de ani de activitate. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 200 de locaţii, în peste 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW