9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de cabluri şi conductoare electrice a finalizat 2021 cu venituri de...

Producătorul de cabluri şi conductoare electrice a finalizat 2021 cu venituri de 158 mil. lei, plus 52%

Iproeb Bistriţa, unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi conductoare electrice din România, a finalizat anul 2021 cu venituri operaţionale de 158 de milioane de lei (date preli­mi­nare), în creştere faţă de 104 milioane de lei nivelul din anul anterior, potrivit datelor publice.

”În exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021 societatea a conti­nuat să-şi menţină şi să dezvolte ac­ti­vi­tatea în toate cele trei linii de busi­ness în care a activat (ca­bluri, izolatoare şi mijloace de au­to­matizare), ceea ce a condus la realizarea unei cifrei de afaceri cu 33% peste estimările din bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 47,8% mai mult faţă de nivelul anului precedent”, a spus Mihai Marin, director general al Iproeb SA, citat de Ziarul Financiar.

Rezultatul curent înainte de impozitare al companiei în anul 2021 a fost cu 52% mai ma­re faţă de es­timă­ri­le din bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 266% mai mare faţă de ni­velul anu­lui prece­dent, po­trivit re­zul­tatelor pre­li­mi­nare pu­blicate în ra­por­tul BVB. Com­pa­nia ope­rea­ză două fa­brici cu pro­fi­luri dife­rite de fabri­caţie, res­pec­tiv fabrica de cabluri şi con­duc­toa­re şi fabrica de automatizări şi izo­la­toa­re în Bistriţa. Compania îşi des­fă­şoa­ră activitatea pe o suprafaţă de teren de peste 10 hec­ta­re, potrivit oficialilor.

Iproeb Bistriţa este furnizor ac­cep­tat de către Electrica şi Trans­elec­trica, Compania Naţională de Căi Fe­ra­te, E-Distribuţie, Distribuţie Olte­nia, Delgaz Grid. Pe pieţele externe, produsele com­pa­niei sunt prezente în Italia, Austria, Serbia, Mexic, Tunisia şi Egipt. Anul trecut, valoarea exporturilor s-a ridicat la 7,7 mil. lei, potrivit datelor publice.

Fondată în 1977 ca fabrică în cadrul Combinatului de Construcţii de Maşini al platformei industriale din Bistriţa,  actuala Iproeb SA a par­curs mai multe etape de dezvoltare, or­ga­­ni­zare şi rebranding. În 1991 în­tre­prin­de­rea IPE se constituie în so­cie­tate pe ac­ţiuni, cu denumirea Iproeb SA Bistriţa, având capital integral de stat, iar în 2015 compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments