Creşterea volumului de operaţiuni şi reducerea costului riscului au ajutat Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, să obţină un profit de 1,78 miliarde de lei, în anul 2021 care a fost marcat de pandemia de COVID-19, ca şi 2020.
La nivel de bancă, profitul a fost mai mare cu 48,9% faţă de nivelul din 2020, în timp ce la nivel de grup avansul a fost de circa 43,7%, câştigul întregului grup financiar Banca Transilvania depăşind în 2021 nivelul de 2 miliarde de lei.
”În 2021, în pofida unui climat impredictibil, noi, la BT, ne-am menţinut optimismul şi angajamentul ferm de a contribui la relansarea economiei româneşti, iar azi ne bucurăm că cifrele ne confirmă aşteptările. A fost un an în care am finanţat populaţia şi companiile, am crescut volumul operaţiunilor derulate prin bancă şi am creat valoare pentru acţionari”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.
Câştigul raportat de banca din Cluj a fost influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării cu aproape 15%, într-un context caracterizat de dobânzi încă mici. Şi cheltuielile operaţionale au fost în creştere anul trecut.
Banca Transilvania a reuşit să obţină în 2021 venituri operaţionale de 4,35 mld. lei, în creştere cu 10,44% comparativ cu încasările din 2020, în timp ce cheltuielile operaţionale s-au majorat cu 17,3%, peste 2 miliarde de lei.