23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Lazăr din Baia Mare, afaceri de 39,5 mil. euro în 2021...

Familia Lazăr din Baia Mare, afaceri de 39,5 mil. euro în 2021 cu Ferma Zootehnică

Producătorul de carne şi pre­parate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de fa­milia Lazăr din Baia Mare, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 39,5 mil. euro, în creştere cu circa 2% faţă de anul anterior, con­form Ziarului Financiar. Ferma Zootehnică a avut anul trecut un profit net de circa 3 mil. euro, situându-se aproximativ la acelaşi nivel de profitabilitate cu 2020. Com­pa­nia a realizat în 2020 o cifră de afa­ceri de 38,6 mil. euro (186,2 mil. lei), cu un număr mediu de 446 de an­gajaţi, conform datelor publice. În pre­zent, compania Ferma Zooteh­nică are 447 de angajaţi, iar în total la nivel de grup sunt 704 oameni.

”Principalul nostru obiectiv pentru 2022 este menţinerea profita­bilităţii la acelaşi nivel, în condiţiile în care costurile de producţie vor creşte sem­nificativ ca urmare a scumpirii ener­giei, scumpire pe care consu­matorul final nu o poate suporta în totalitate. Pentru protecţia clienţilor s-a decis suportarea parţială de către Ferma Zootehnică a creşterii preţu­ri­lor la energie şi gaze, ceea ce va afecta în mod direct marja netă”, au spus oficialii com­paniei Ferma Zootehnică, citaţi de ZF.

Grupul de firme cuprinde companiile Ferma Zootehnică, Cow Center, Pig Center, Chicken Center şi Bioagro Bovine FZO. Afacerea dezvoltată de familia Lazăr în nord-vestul ţării constă în creşterea animalelor, abatorizarea şi producţia de carne şi preparate din carne. Pe lângă fermele proprii de animale, un abator şi trei unităţi specializate de producţie, familia Lazăr deţine şi 26 de magazine proprii de desfacere.

Proprietarii Fermei Zootehnice controlează astfel întreg lanţul, de la producţia materiei prime până la producţia preparatelor din carne şi distribuţia acestora către consumatorul final. Compania are magazine în toată ţara, aprovizionate prin intermediul propriei flote de distribuţie. Brandurile deţinute sunt Ferma Zootehnică, Pui de Moroşan şi Mara-Muu. Ferma Zootehnică este o companie cu capital 100% românesc, care a fost înfiinţată în anul 1993 de soţii Rodica şi Florin Lazăr, cei doi acţionari ai companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments