web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Dan Pavel a ajuns la afaceri de 25 mil. euro cu retailerul de încălţăminte Benvenuti

Dan Pavel a ajuns la afaceri de 25 mil. euro cu retailerul de încălţăminte Benvenuti

Retailerul de încălţăminte Benvenuti, controlat de an­treprenorul local Dan Pavel, a raportat pentru 2021 o ci­fră de afaceri de aproape 123,4 mil. lei (25 mil. euro), în creş­tere cu 26% faţă de anul anterior, potrivit Ziarului Financiar. Compania a deschis la finalul anu­lui trecut un nou magazin Enzo Bertini, în Sun Plaza Bucureşti, ajungând astfel la o reţea de 46 de magazine sub brandul Benvenuti şi 6 magazine multibrand, Enzo Bertini.

”Anul 2020 a fost un an de coşmar pentru retail. 2021 a fost ceva mai bun faţă de 2020, dar sub 2019, având loc sal­turi şi scăderi ale vânzărilor, în funcţie de «valurile» pandemiei. De asemenea, s-a văzut o scădere notabilă a vân­zărilor la final de octombrie, început de noiembrie, când s-a instituit măsura accesului în centre comerciale doar cu certificat Covid. Pentru 2022, sperăm să vedem, pe fiecare magazin, o revenire a vânzărilor la nivel apro­piat de cel anterior pandemiei”, a declarat Adrian Câzu, development & retail manager la Benvenuti, citat de ZF.

Compania a investit anul trecut peste 100.000 de euro în noul magazin Enzo Bertini, deschis în luna noiembrie 2021 în mall-ul Sun Plaza Bucureşti. Pentru 2022, Benvenuti are prevăzute renovări generale pentru 3 magazine, precum şi deschideri de magazine noi, proiecte pentru care s-a alocat un buget de aproximativ 500.000 de euro. Compania a ajuns în prezent la 360 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă aproximativ 20 de oameni până la finalul acestui an.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW