web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > IMM Invest: Antreprenorii au la dispoziţie 5 miliarde lei pentru finanţarea planurilor de afaceri

IMM Invest: Antreprenorii au la dispoziţie 5 miliarde lei pentru finanţarea planurilor de afaceri

Programul IMM Invest, aflat la a treia ediţie, a fost publicat în Monitorul Oficial, astfel, continuarea schemei de ajutor a fpst aprobată de Guvernul României. Programul este lansat mai devreme anul acesta pentru a le permite micilor antreprenori să aibă acces cât mai repede la finanţarea planurilor de afaceri. Plafonul de garantare pentru programul IMM Invest este de 5 miliarde lei şi este un instrument de susţinere a IMM-urilor.

”FNGCIMM a început alocarea plafoanelor de garantare ce vor fi distribuite în cel mai scurt timp finanţatorilor şi avem toate motivele să fim încrezători că sistemul bancar va continua şi în 2022 finanţarea companiilor şi susţinerea mediului de afaceri. Vreau să-i asigur pe potenţialii beneficiari şi pe finanţatori că programul este operaţional iar noii întreprinzători se pot bucura de avantajele sale, alăturându-se celor 45.000 de antreprenori care derulează deja activităţi finanţate prin IMM Invest şi Agro IMM Invest. Pe baza experienţelor anterioare sperăm să le depăşim aşteptările, iar plafonul de garantare alocat pentru 2022 să fie consumat integral în cât mai scurt timp. Accesaţi IMM INVEST şi AGRO IMM Invest şi nu rataţi oportunitatea de a beneficia de cele mai avantajoase instrumente financiare disponibile în acest moment pe piaţa bancară”, a transmis Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

IMM Invest, care are ca subprogram Agro IMM, a înregistrat în 2020 un număr de 25.000 de firme care au beneficiat de credite cu garanţii de stat, iar în 2021 au fost circa 20.000 de companii care au obţinut finanţări şi garanţii cu cca. 1 miliard de lei mai mult faţă de anul anterior.

Programul guvernamental IMM Invest facilitează accesul micilor întreprinzători la finanţare îpentru asigurarea lichidităţilor necesare derularii activităţii curente sau pentru investiţii. FNGCIMM SA-IFN acordă garanţii în numele şi în contul statului, în procent de până la 90% din valoarea finanţarii, toate costurile de finanţare fiind acoperite din schema de ajutor de stat, ataşată programului.

Dobânzile vor fi subvenţionate integral pe o perioadă de 8 luni de la data primei utilizări a creditului, dar nu mai târziu de 30 iunie 2023. Comisionul de garantare datorat FNGCIMM şi comisionul de risc datorat Ministerului Finanţelor vor fi subvenţionate de stat, pe toată durata derulării creditului. Ediţia din 2021 a programului IMM Invest a fost demarată la data de 23 aprilie şi a înregistrat circa 17.000 de credite garantate, cu o valoare a solicitărilor de garantare aprobate de peste 10 miliarde lei, ce au susţinut credite de 12 mld. lei.​​

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW