web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Compania Pîinea de Casă a investit 4 milioane de euro într-o nouă fabrică la Sângeorgiu de Mureş

Compania Pîinea de Casă a investit 4 milioane de euro într-o nouă fabrică la Sângeorgiu de Mureş

Compania Pîinea de Casă din judeţul Mureş a finalizat investiţia de 4 milioane de euro într-o nouă fabrică de pâine, ridicată în localitatea Sângeorgiu de Mureş, situată la 6 kilometri distanţă de Târgu-Mureş, potrivit lui Béla Kovács, administratorul businessului, aflat la a patra generaţie de brutari din familie. Ca urmare a investiţiei, el plănuieşte şi extinderea businessului în întreaga ţară.

”N-a fost deloc uşor să terminăm fabrica anul trecut, pentru că toate preţurile au crescut şi, în plus, constructorul nu a fost mulţumit că era un proiect cu finanţare europeană şi aveam contractul semnat pentru o anumită valoare. De când am început, simţim scumpirea gazului şi curentului, preţurile fiind de trei ori mai mari decât acum un an”, spune Béla Kovács.

Investiţia de 4 milioane de euro a fost susţinută 50% din fonduri europene şi 50% din fonduri proprii. Noua unitate de producţie are o capacitate de 10 tone de pâine/zi, iar prima unitate de producţie a companiei are o capacitate de 4 tone de pâine/zi.

În prezent, businessul are 32 de magazine proprii în oraşul Târgu-Mureş, unde desface o gamă de peste 30 de produse de panificaţie şi patiserie, dar şi produse preambalate, precum covrigei sau cornuleţe şi sendvişuri. De asemenea, în magazine mai desface şi lactate de la producători locali şi câteva sucuri naturale, iar într-o zi are, în medie, 250 de clienţi. Antreprenorul spune că vor extinde şi portofoliu propriu pentru a creşte afacerea, mai ales că preţul făinii s-a dublat, ajungând la 2 lei/kg, şi a avut impact direct asupra afacerii. „Am crescut preţurile produselor cu 25% faţă de anul trecut.“

Béla Kovács a preluat businessul Pîinea de Casă în anul 2000 de la tatăl său, care a înfiinţat compania în 1991. Însă, brutăria Kovács Pékség a fost pusă pe picioare în 1932 de străbunicul său în localitatea Sângeorgiu de Mureş. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de 13 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul precedent, şi aproape 200 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Reprezentanul firmei spune că fac angajări pentru noua fabrică, dar cea mai mare provocare în industria alimentară este să găseşti personal calificat.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW