web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Traderul de cereale East Grain din Cluj mizează pe o creştere de 23% a afacerilor în 2022

Traderul de cereale East Grain din Cluj mizează pe o creştere de 23% a afacerilor în 2022

East Grain, trader de cereale controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, estimează pentru 2022 o creştere de 23% a afacerilor faţă de anul trecut, când compania a realizat o cifră de afaceri de 539 mil. lei (109,5 mil. euro), potrivit Ziarului Financiar. Cifra de afaceri la nivel de grup a ajuns anul trecut la 153 mil. euro.

”Anul 2021 a fost foarte bun pentru agricultura românească. Am avut producţii peste medii şi chiar record la unele produse agricole. Pe lângă asta, o apreciere a cotaţiilor la principalele produse agricole la nivel mondial, între 40-80% în funcţie de produs, a constituit reţeta unui an excelent atât din punctul de vedere al preţurilor, cât şi al cantităţii”, a declarat Tamas Vincze, CEO al grupului East, citat de ZF.

Grupul East este alcătuit de 5 companii, cea mai mare fiind East Grain SRL, care se ocupă de trading de cereale, plante oleagi­noase, materii prime furaje şi îngrăşăminte. Celelalte patru companii memebre ale grupui East sunt East Cargolog (activităţi de spediţie şi logistică), East Silodep  (depozitări şi prestări servicii pentru fermieri – depozitare, curăţare, condi­­ţionare marfă), East Grain Hungary (subsi­diara din Ungaria, se ocupă preponderent de comerţ cu cereale, plante oleaginoase) şi East Agro Input (deţinută în co-proprietate cu firma Agroleg Varo, care se ocupă cu distribuţia de inputuri pentru agricultură).

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW