web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de mobilă Sortilemn din Gherla estimează afaceri de 43 mil. euro pentru 2022

Producătorul de mobilă Sortilemn din Gherla estimează afaceri de 43 mil. euro pentru 2022

Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, controlat de austriacul Michael Brandhuber, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 43 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar. Sortilemn este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de mobilier din elemente mulate din placaj, combinate cu elemente masive, metal, textil şi plastic din România.

”Factorii pe care ne bazăm în esti­mă­rile făcute sunt comenzile agreate cu clienţii noştri. Cererea va continua să crească în acest an, dar poate să fie in­fluenţată negativ de majorarea pre­ţu­rilor locale la energie şi la materia primă lemnoasă, preţuri care sunt mai mari decât în ţările vecine şi au impact ma­jor asupra competitivităţii pe piaţă”, a declarat Michael Brandhuber, director general şi proprietar al companiei Sortilemn, citat de ZF.

La fabrica Sortilmn din Gherla, jud­eţul Cluj, se produc fotolii, scaune de birou, scaune de bucătarie, dar şi mo­bilier pentru copii. Sortilemn este una dintre cele mai vechi fabrici de mobilă de pe piaţa locală, bazele sale fiind puse în 1961, la acea vreme sub denumirea de Combinatul de Prelucrare a Lemnului (CPL). În 1999 fabrica a fost privatizată, iar de la acel moment investiţiile derulate s-au ridicat la 20 mil. euro. La momentul privatizării, cifra de afaceri a fost de 4 milioane de euro, ajungându-se anul trecut la peste 37 de milioane de euro. Acţionarul majoritar al companiei este omul de afaceri austriac Michael Brandhuber.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW