web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > TeraPlast Bistriţa a încheiat anul 2021 cu un profit net de 45 mil. lei şi afaceri de 615 mil. lei

TeraPlast Bistriţa a încheiat anul 2021 cu un profit net de 45 mil. lei şi afaceri de 615 mil. lei

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) a încheiat anul 2021 cu un profit net consolidat de 44,6 milioane de lei, rezultat care nu include sumele aferente exit-urilor de pe parcursul anului şi care este mai mare cu 50% faţă de cel din 2021, în timp ce afacerile au crescut cu 55% la 615 milioane de lei, potrivit raportului financiar publicat luni seară la bursă.

Rezultatul consolidat a fost influenţat pozitiv de operaţionalizarea unor investiţii programate (extinderea capacităţilor Diviziei Instalaţii şi a TeraPlast Recycling), dar a fost grevat de costuri nerecurente aferente pornirii investiţiilor noi, care s-au cifrat la aproape 3,7 milioane de lei, potrivit companiei. TeraPlast a fost în 2021 cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la Bucureşti în 2021, cu un randament de 181%.

”Ne dezvoltăm semnificativ şi în 2022 datorită business-ului de ambalaje, unde vom avea o triplare a cifrei de afaceri. De asemenea, creştem datorită extensiilor de capacitate realizate la instalaţii, granule şi reciclare. Asigurăm dezvoltările viitoare şi prin investiţia de 11 de milioane de euro în producţia de folii stretch. Vom începe implementarea ei de îndată ce primim acordul de finanţare. În extinderea afacerilor noastre, contăm şi pe realizarea de proiecte de M&A care ne vor conduce la o EBITDA de 130 de milioane de lei. Exporturile rămân o prioritate. La acest capitol vizăm o creştere de 40% în acest an”, a spus Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie TeraPlast şi acţionar majoritar.

Compania menţionează că o performanţă deosebită se observă pe piaţa externă, unde valoarea exporturilor s-a dublat faţă de anul anterior. Ponderea exporturilor în total cifră de afaceri s-a situat la 14,4%.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW