12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIClujeanul Alin Deac a ajuns la vânzări de 162.000 de lei cu...

Clujeanul Alin Deac a ajuns la vânzări de 162.000 de lei cu Beer Wall Cafe, un local cu bere artizanală

Alin Deac a revenit în România după ce a locuit timp de trei ani în Belgia şi a pus bazele businessului Beer Wall Cafe în Cluj-Napoca, un local cu bere artizanală, potrivit Ziarului Financiar. Totul a pornit din dorinţa tânărului de a consuma bere de calitate şi în România, aşa cum găsise în Belgia, iar după câţiva ani de cercetări, un curs de antreprenoriat derulat de Asociaţia Inceptus, a reuşit să obţină o finanţare de 33.000 de euro care i-a permis să îşi pună ideea în practică. În luna ianuarie a acestui an, Beer Wall Cafe a împlinit doi ani de funcţionare. Anul trecut, vânzările s-au ridicat la 162.000 de lei, cifră pe care îşi propune să o dubleze anul acesta, iar în trei ani speră să atingă primul milion de lei. 

”M-am întors pentru a îmi găsi un rost aici, la noi. Mă simţeam străin, era foarte frumos acolo, dar îmi lipsea ceva. Nu mă gândeam atunci că o să încep businessul acesta în ţară, dar întorcându-mă, căutând bere bună şi văzând că e foarte greu să găsesc, mi-a venit în minte să facem un magazin de bere la noi în ţară şi să educăm lumea. Finanţarea a venit după trei, patru ani de cercetări. M-am înscris într-un program cu finanţare europeană, am făcut un curs de antreprenoriat – era un concurs de planuri de afaceri şi la final trebuia să dovedeşti că proiectul tău este sustenabil. Nu ne-am aşteptat să ne aleagă din 400 de candidaţi. Această finanţare a fost de circa 33.000 de euro, la care am mai adăugat şi eu 5.000-6.000 de euro”, a povestit Alin Deac, citat de ZF.

Găsirea locaţiei, spune el, a fost una dintre cele mai mari provocări, întrucât obţinerea unui spaţiu mic, cochet, într-o zonă bună şi care să nu coste mult este un lucru dificil în Cluj. Beer Wall Cafe îşi desfăşoară astăzi activitatea aproape de centrul oraşului şi dispune de 40 de locuri în interior şi 24 pe terasă. Alexandra Matei

Fondatorul Beer Wall Cafe spune că berile din meniu sunt aduse din Cluj, Bucureşti, Oradea, Buzău, Bistriţa sau Mureş, iar 90% din portofoliu este acoperit de branduri locale. În perioada pandemiei, povesteşte antreprenorul, cafeaua a fost cea care a salvat businessul, astfel că de aici vine şi denumirea localului. Acesta îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu mic, iar atunci când nu se putea sta în interior, date fiind restricţiile de la vremea respectivă, s-a luat hotărârea să se vândă şi cafea de specialitate.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments