23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProprietarul Privo Târgu-Mureş investeşte 13 mil. euro într-un nou hotel la Cluj-Napoca

Proprietarul Privo Târgu-Mureş investeşte 13 mil. euro într-un nou hotel la Cluj-Napoca

Adina Plopeanu, proprietarul hotelului Privo din Târgu- Mureş, spune că are un proiect hotelier în dezvoltare în Cluj, însă pandemia a stopat pentru moment planurile. Investiţia în hotelul care va fi deschis în Cluj ajunge la circa 13 milioane euro şi se va adresa în principal publicului tânăr, potrivit Ziarului Financiar.

”Am achiziţionat terenul, dar acum suntem în proces de proiectare şi de căutare a unui finanţator. Este greu de spus când va fi gata, dar la finalul anului vom avea mai multe informaţii. Vom merge cu acelaşi brand, dar ideea e să fie un hotel mai mult dedicat tineretului”, spune Adina Plopeanu, proprietarul hotelului Privo, citata de ZF.

Hotelul Privo a avut anul trecut un grad mediu de ocupare de 60%, însă lipsa străi­nilor şi restricţiile privind organizarea eve­nimentelor s-au resimţit asupra veniturilor. Cu toate acestea, cererea venită din partea turiştilor români a compensat scăderile de pe celelalte segmente. Dacă înainte de pandemie, hotelul era orientat doar către segmentul de business, în ultimii doi ani a crescut cererea pentru turismul de leisure.

”După diminuarea efectelor pan­de­miei, oamenii vor dori să călătorească în afara ţării, nu ne putem gândi că noi, cei din România, o să rămânem în top, dar sunt convinsă că lumea va dori să descopere în con­tinuare turismul românesc, sper să ră­mânem la acelaşi grad de ocupare”, explică proprietara hotelului din Târgu-Mureş.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments