22.6 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin a ajuns la afaceri...

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin a ajuns la afaceri de 169 mil. euro în 2021

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kasta­monu Entegre din Turcia, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 169 mil. euro, în creştere cu 24% faţă de anul anterior, potrivit Ziarului Financiar. Kastamonu a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 658,7 mil. lei (136,7 mil. euro), con­form datelor de pe site-ul Ministe­rului Finanţelor.

”Cifra de afaceri realizată în 2021 a fost influenţată de consolidarea poziţiei noastre pe pieţele principale, dar şi de creşterea preţurilor de vânzare, datorită majorărilor fără precedent a costurilor de producţie. Pentru anul curent, ne aşteptăm la rezultate comparabile cu cele din 2021, având în vedere faptul că atât pe piaţa internă, cât şi pe pieţele de export cererea a rămas constantă”, au declarat oficialii Kastamonu România, citati de ZF.

În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n. red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL mela­minat, dar şi blaturi de bucătărie pentru reţelele de bricolaj, producă­torii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Exportul generează peste 50% din cifra de afaceri a companiei, incluzând gama de produse de la Reghin, dar şi articole comple­mentare produse la fabricile Kastamonu din grup, cu destinaţii pe toate continentele.

Kastamonu livrează produsele realizate la Reghin în Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt sau Franţa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Kastamonu a ajuns în prezent la 915 angajaţi, care asigură funcţionarea unei linii de producţie pentru PAL, a trei linii de melaminare, o linie de impregnare de hârtie, o linie de producţie de blaturi de lucru, două linii de producţie a feţelor de uşi şi o linie de producţie foi de uşi. Compania intenţioneză să mai angajeze încă 27 de oameni în acest an. Compania a finalizat anul trecut investiţii de aproximativ 2,3 mil. euro în modernizarea capacităţilor de producţie şi în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă a angajaţilor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments