21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de mobilă Sortilemn Gherla a ajuns la afaceri de peste 37...

Producătorul de mobilă Sortilemn Gherla a ajuns la afaceri de peste 37 mil. euro

Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai im­portanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, controlat de austriacul Michael Brand­huber, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 37,2 mil. euro, în creştere cu 17% faţă de anul an­terior, conform Ziarului Financiar. Sor­tilemn este unul dintre cei mai mari pro­ducători şi exportatori de mobilier din elemente mulate din placaj, combinate cu elemente masive, metal, textil şi plastic din România.

”Evoluţia pozitivă a afacerilor Sortilemn în 2021 a avut la bază cererea ridicată pentru  articole de mobilier casnic de la clienţii existenţi şi de la clienţii noi. În acest an, cererea va continua să crească, dar poate să fie influenţată negativ de creşterea preţurilor locale la energie şi de materia primă lemnoasă, preţuri care sunt mai mari decât în ţările vecine şi au impact major asupra competitivităţii pe piaţă“, a declarat Michael Brandhuber, director general şi proprietar al companiei Sortilemn, citat de ZF.

La fabrica Sortilmn din Gherla, judeţul Cluj, se produc fotolii, scaune de birou, scaune de bucătarie, dar şi mobilier pentru copii. Sortilemn este unul dintre furnizorii locali importanţi ai IKEA, de la care retailerului suedez cumpără atât mobilă, cât şi decoraţiuni. Clienţii Sortilemn sunt din diverse ţări din Uniunea Europeană, dar şi din Canada, Japonia şi Asia de Sud-Est, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Sortilemn a realizat anul trecut investiţii de 2 mil. euro în automatizări şi creşterea capacităţii de producţie pentru mobilierul de copii şi investiţii în reducerea consumului de energie. Pentru 2022, compania şi-a bugetat investiţii de aproximativ 1 mil. euro în automatizări şi în infrastructură.

Sortilemn este una dintre cele mai vechi fabrici de mobilă de pe piaţa locală, bazele sale fiind puse în 1961, la acea vreme sub denumirea de Combinatul de Prelucrare a Lemnului (CPL). În 1999 fabrica a fost privatizată, iar de la acel moment investiţiile derulate s-au ridicat la 20 mil. euro. La momentul privatizării, cifra de afaceri a fost de 4 milioane de euro, ajungându-se anul trecut la peste 37 de milioane de euro. Acţionarul majoritar al companiei este omul de afaceri austriac Michael Brandhuber.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments