web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Producătorul de anvelope Michelin a ajuns la peste 4.500 de angajaţi în România

Producătorul de anvelope Michelin a ajuns la peste 4.500 de angajaţi în România

Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, a ajuns la peste 4.500 de angajaţi pe piaţa locală, conform unui comunicat de presă al companiei. Michelin România deţine trei fabrici, două la Zalău (Sălaj) şi una la Floreşti (Prahova), o reţea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureştiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Cen­trală, de unde com­pa­nia coordonează acti­vi­tatea comercială, in­dus­trială şi serviciile su­port pentru 20 de ţări.

Michelin România a primit pentru al treilea an consecutiv certi­ficarea „Angajator de Top“, fiind singura companie din industria auto din România care obţine în ultimii 3 ani consecutiv această cer­tificare din partea in­sti­tutului Top Employers din Olanda, potrivit unui comunicat de presă. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 3,18 mld. lei (660,3 mil. euro), în scădere cu peste 9% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Michelin România a realizat în 2020 un profit net de 64,6 mil. lei (13,4 mil. euro), în scădere cu 42,5% faţă de anul precedent, ajungând la un număr mediu de 3.924 de angajaţi, conform datelor publice.

Michelin deţine în România trei fabrici – două la Zalău (una de cord metalic şi una pentru anvelope de camion şi uti­laje), şi încă una la Floreşti, unde produce exclusiv an­ve­lope pentru autoturisme sub brandurile Kleber, care re­pre­z­intă aproximativ trei sferturi din producţie şi BF Goodrich.

Uzina Michelin de la Zalău produce amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piaţă intermediar, sub mărcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, dar şi anvelope pentru activităţile de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou şi alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice, potrivit unor informaţii anterioare. Începând cu 2014, în Bucureşti s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW