30.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de cabluri PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia...

Producătorul de cabluri PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, afaceri de 120 mil. lei în 2021, plus 35%

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 120 mil. lei (24,4 mil. euro), în creştere cu 53% faţă de anul anterior, realizându-se astfel cel mai bun an pentru business de la fondarea companiei, potrivit Ziarului Financiar.

”Creşterea cifrei de afaceri în 2021 a fost susţinută atât de investiţii private, cât şi de câştigarea unor licitaţii organizate de companiile de distribuţie a energiei electrice, unde PGA Electric a livrat echipamente electrice de contorizare şi cabluri electrice”, a spus Bogdan Bumbuk, directorul general şi proprietar al companiei PGA Electric, citat de ZF.

PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare. Compania se ocupă cu producţia de materiale pentru reţele şi bran­şa­mente electrice (cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice), având contracte de livrare directă cu ENEL, E-ON şi Electrica, însă principalii clienţi ai PGA Electric sunt firmele care execută lucrări de construcţii linii electrice şi branşamente electrice.

Compania comercializează toată gama de materiale electrice pentru uz industrial şi casnic, cabluri şi conductori, jgheaburi metalice şi PVC pentru trasee de cabluri, corpuri de iluminat industriale, decorative, echipamente de distribuţie de joasă şi medie tensiune, manşoane şi terminale, etc.

”Pentru anul 2022 principalele obiective ale managementului PGA Electric sunt păstrarea competitivităţii produselor fabricate pe fondul creşterii fără precedent a costurilor cu energia electrică şi asigurarea constantă a materiilor prime necesare producţiei, în condiţiile în care unii furnizori îşi reduc drasnic capacităţile de producţie, cazul celor de la Alro Slatina, sau întâmpină la rândul lor întârzieri pe lanţul de aprovizionare, fapt care determină nerespectarea termenelor de livrare contractuale.”, a mai spus Bumbuk.

Compania are în plan un proiect de investiţii de 5 mil. euro în extinderea producţiei, în acest sent fiind depus deja un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR). În 2020, PGA Electric a achiziţionat un teren în imediata proximitate a actualei locaţii, pe care intenţionează să construiască o hală de 5.000 mp, în vederea extinderii producţiei. Creşterea capacităţii de producţie va permite companiei să demareze operaţiunile de export în comunitatea europeană.

Compania PGA Electric a fost înfiinţată în anul 2000 de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, având ca principal domeniu de activitate fabricarea altor fire şi cabluri electrice. Afacerea a fost demarată de antrepronorul băimărean din economiile adunate din salariul de agent de vânzări. Bumbuk a ajuns în urmă cu trei ani în finala competiţiei EY Entrepreneur Of The Year, a cărei ceremonie de premiere a avut loc la finalul lunii februarie 2019.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments