23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDragoș Damian, șeful Terapia Cluj: Cred că s-a dat comandă pentru creșterea...

Dragoș Damian, șeful Terapia Cluj: Cred că s-a dat comandă pentru creșterea prețului la energie

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, consideră că prețurile la energie au fost crescute la comandă, asta pentru că statul român ar fi avut anumite beneficii pe aceste majorări de prețuri, potrivit profit.ro. 

”Eu cred că s-a dat comandă – creșteți prețurile – pentru că creșterea de prețuri în baza unei oferte în creștere duce la creștere de venituri la bugetul de stat. Și prețurile au crescut. Vara nu s-a simțit această creștere de prețuri, s-a ajuns în iarnă și toată lumea a ajuns să simtă”, a spus CEO-ul Terapia Cluj.

Dragoș Damian susține furnizorii de energie au avertizat încă din vară că prețurile vor crește, în timp ce guvernanții contraziceau acele estimări.

”Aveți grijă că va fi probabil chiar mai rău, ne ziceau furnizorii. Dar am primit o instrucțiune greșită din partea guvernanților în vară. Și ne-am dus în piața de energie pentru că am crezut că prețurile se vor mai domoli. Dacă mergeam după sfatul furnizorului de electricitate, aveam acum o creștere moderată, de 50%, și tot anul 2022 eram asigurați. Am mers pe mâna guvernanților. Nu cred că e ceva deliberat. Pur și simplu guvernanții nu au o strategie industrială până în 2030 în ceea ce privește energia, alimentația, serviciile și bunurile din sănătate, care sunt nevoi fundamentale”, mai precizează CEO-ul, care consideră că în momentul în care o țară importă energie, alimente și produse din domeniul sănătății, atunci acesta și-a pierdut suveranitatea economică. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments