web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Restart Energy a semnat contractul de racordare pentru proiectul solar de 50 MW de la Sărmăşag, din Sălaj

Restart Energy a semnat contractul de racordare pentru proiectul solar de 50 MW de la Sărmăşag, din Sălaj

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea contractului de racordare pentru proiectul solar de 50 MW de la Sărmăşag, judeţul Sălaj, investiţie estimată la aproximativ 40 mil. euro.

”Ne bucurăm că am reuşit să avansăm în dezvoltarea unui activ regenerabil important, care  produce energie curată, verde. Construcţia este estimată să înceapă in primăvara anului acesta şi sperăm că primii KWh verzi produşi de soare să fie introduşi în reţea cel târziu în primul trimestru din 2022”, spune Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Proiectul de la Sărmăşag a fost achiziţionat la stadiul de „brownfield” de la o echipă de dezvoltatori cu experienţă în domeniul parcurilor de energie verde şi potrivit reprezentanţilor companiei, parcul va avea o producţie anuală de energie de 55 mil.KWh, suficientă pentru alimentarea cu energie verde a aproximativ 30.000 de gospodării.

Compania intenţionează ca în fiecare din următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW care se încadrează în zona de energie regenerabilă, estimând investiţii anuale de 100 mil. dolari.   La începutul anului trecut, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie în totalitate verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a încheiat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni dedicate dezvoltării şi achiziţiei de active de producţie a energiei regenerabile în România, atrăgând astfel  16,3 milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă, subliniind interesul ridicat al investitorilor pentru companie, dar şi pentru segmentul energiei verzi, iar în luna septembrie, compania a lansat o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW